2023년 3월 23일 목요일

[K-ETA] Iskusite zdrav način života u Koreji.

Iskusite zdrav način života u Koreji.

aplikacija k-eta app

K-ETA (Korea Electronic Travel Authorization) usluga je elektroničke autorizacije putovanja koju je uvela korejska vlada. Ova usluga je sustav u kojem se stranci koji posjećuju Koreju iz inozemstva moraju unaprijed prijaviti online i dobiti odobrenje prije ulaska u Koreju. Ovaj sustav čini proces useljavanja u Koreju učinkovitijim.Brza obrada - Ako K-ETA ne podliježe službenom izdavanju, o odobrenju će se odlučiti unutar 24 sata nakon podnošenja zahtjeva. Podnositelji zahtjeva dobivaju obavijest o rezultatu za oko 30 minuta, a ako se odobri, mogu ući u Koreju bez potrebe za postupkom izdavanja vize.

Kako se prijaviti za k-eta Hrvatski

Koreja je zemlja raznih čari poput povijesti, kulture, prirode i hrane. Ako ste stranac koji prvi put posjećuje Koreju, želio bih vam predstaviti neka dobra mjesta za posjetiti.Tvrđava Suwon Hwaseong, Gyeonggi-do - Tvrđava Suwon Hwaseong jedna je od reprezentativnih palača izgrađenih za vrijeme dinastije Joseon i jedna je od reprezentativne kulturne baštine Koreje. Tvrđava Suwon Hwaseong poznata je po svojim prekrasnim vrtovima, kao i po svojoj arhitekturi.Goseong - Smješten na istočnoj obali Koreje, Goseong je mjesto gdje možete osjetiti prekrasnu obalu i kulturno nasljeđe dinastije Joseon. Postoje atrakcije kao što su tvrđava Goseong Seongjuseong, hram Songhaksa i izložbeni centar Goseong Daebyeon, pa je dobro da obitelji uživaju u izletu.Incheon Chinatown - Incheon Chinatown je mjesto gdje možete doživjeti kinesku kulturu. U Kineskoj četvrti postoji tradicionalna kineska arhitektura, hrana i kultura, a možete osjetiti kulturu i povijest Kine. Osim toga, postoje razne turističke atrakcije oko kineske četvrti, tako da je dobro mjesto za posjetiti.

prekomorska viza

Među korejskim namirnicama postoje jela napravljena od različitih sastojaka poput mesa, morskih plodova i povrća. Sljedeće predstavlja raznu hranu i restorane u kojima stranci mogu uživati ​​u Koreji.Kimchi-jeon - Kimchi-jeon je palačinka napravljena od kimchija i praha za palačinke, a hrskava je i začinjena poput pajeona. Ukupna tekstura je mekana, a Korejci ga uživaju kao međuobrok uz alkohol.Samgyeopsal - Samgyeopsal je jelo napravljeno od svinjske potrbušine i jedno je od najpopularnijih jela u Koreji. Tanko narezana svinjetina peče se na žaru i jede sa ssamjangom, zelenom salatom i ssam povrćem. Mekane je i hrskave teksture.Webfoot hobotnica - Webfoot hobotnica je vrsta lignje, i jedan je od reprezentativnih priloga Korejaca. Jjukkumi ima jak i ljut okus i često se jede s jajangmyeonom ili prženom rižom.

KETA

Na kraju, Koreja je poznata i po svom prirodnom turizmu. Možete uživati ​​u raznim aktivnostima u područjima s prekrasnim prirodnim krajolikom, kao što su plaže, more i planina Seoraksan na otoku Jeju. Primjeri uključuju surfanje, ronjenje, planinarenje i skijanje.Riblja tržnica Noryangjin - Jedna od najvećih ribljih tržnica u Koreji, poznata je po svježim plodovima mora i ukusnim restoranima.

fotografija za putovnicu

K-ETA je namijenjen svim korejskim državljanima, strancima koji borave u Koreji i strancima koji posjećuju Koreju iz inozemstva. K-ETA prijave mogu se lako podnijeti putem interneta, a odobrenje se obrađuje u prosjeku unutar 24 sata. Također, K-ETA vrijedi 2 godine ako se podnese prije ulaska u Republiku Koreju.

fotografija za putovnicu

APPLY FOR K-ETA

댓글 없음:

댓글 쓰기

Share this